Slučaj stečaja Videocon: Obitelj Dhoot nudi zajmodavcima 30.000 kuna

Obitelj Dhoot - nekadašnji promotori grupe - očekuje konačnu odluku o ponudi nagodbe do kraja ove godine, pod uvjetom da se zajmodavci i Nacionalni sud za prava trgovačkih društava (NCLT) s time slože.

Slučaj za posuđivanje videocon-a, venugopal Dhoot, ICICI-Videocon, Chanda Kochhar, CBI raid videocon uredi, Deepek Kochhar, NuPower- videocon case, NuPower Renewables Pvt Ltd, Videocon, CBI, CBI FIR Videocon, Indian express

Venugopal Dhoot bio je predsjednik i upravni direktor suspendiranog odbora Videocon Industries. (Datoteka ekspresne fotografije)

Obitelj Dhoot ponudila je zajmodavcima 30.000 kuna za podmirenje zaostalih kredita i izvlačenje 13 tvrtki iz grupe Videocon iz stečajnog postupka.Prijedlog za isplatu iznosa proslijeđen je Odboru vjerovnika (CoC) Videocon Industries, rekao je Venugopal Dhoot za PTI.

Venugopal Dhoot bio je predsjednik i upravni direktor suspendiranog odbora Videocon Industries. Uprava tvrtke suspendirana je nakon pokretanja procesa rješavanja korporativne nesolventnosti (CIRP) prema Zakonu o nesolventnosti i stečaju (IBC).Obitelj Dhoot - nekadašnji promotori grupe - očekuje konačnu odluku o ponudi nagodbe do kraja ove godine, pod uvjetom da se zajmodavci i Nacionalni sud za prava trgovačkih društava (NCLT) s time slože.

Ponuda za nagodbu dana je za 13 od 15 tvrtki grupe Videocon koje su trenutno pod CIRP -om. Dvije tvrtke iz grupe - KAIL i TREND - nisu obuhvaćene ponudom.

Klupa NCLT -a u Mumbaiju udružila je 15 tvrtki iz grupe kako bi ubrzala proces rješavanja problema i osigurala bolju vrijednost.

Očekujem da će konačna odluka biti donesena u sljedećih 30 do 60 dana, rekao je Dhoot.

U skladu s odjeljkom 12A IBC -a, sud može dozvoliti povlačenje tekućeg postupka insolventnosti nad društvom pod određenim uvjetima.

Dotični stručnjak za sanaciju mora pokrenuti prijedlog za povlačenje stečajnog postupka uz odobrenje 90 posto članova s ​​pravom glasa u Odboru vjerovnika (CoC).

Dhoot je rekao da je najnoviji prijedlog u odjeljku 12A sličan onom koji je sačinjen u listopadu 2017. i odobrio ga Zajednički forum zajmodavaca te ga preporučio Rezervnoj banci Indije.

Prema našem izvornom prijedlogu iz listopada 2017., ukupni dug za koji se razmatralo restrukturiranje iznosio je 31 289 milijuna kuna, tj. bez ikakve frizure u izvornom prijedlogu, rekao je.

2017. prijedlog je odbijen i banke su pokrenule tribunal da pokrene CIRP.

Dhoot -ov najnoviji prijedlog uzeo je u obzir cijeli iznos od 31.289 milijuna kuna, uključujući neplaćene kamate do 31. prosinca 2020. godine.

Ovaj prijedlog slijedi opće načelo IBC -a koje je izrekao Vrhovni sud, prvenstveno se usredotočujući na GEM, tj. Zabrinutost, zapošljavanje i povećanje vrijednosti svim dionicima, rekao je.

Općenito, samo nekoliko aplikacija 12A dobiva potrebna odobrenja. Međutim, Dhoot je siguran u prijedlog i rekao je da se oko 150 tvrtki uspješno povuklo iz Odjeljka 12A iz postupka stečaja.

Naš je prijedlog robustan i ocrtava mogućnosti ne samo servisiranja duga, već i vraćanje izgubljene slave Videocona. Izričito je postavljeno da nismo tražili nikakvu frizuru od izvorno prihvaćenog i preporučenog prijedloga iz 2017. godine, rekao je.

Ne otkrivajući posebne pojedinosti o prijedlogu, Dhoot je rekao kako predviđa plaćanje zajmova od svog vodećeg poduzeća za potrošačku elektroniku i kućanske aparate.

Dhoot je rekao da ima robustan poslovni plan kako bi povratio imidž marke Videocon i njezin tržišni udio.

Potrošačko tržište u Indiji raste iz dana u dan. Videocon će odigrati ključnu ulogu u rješavanju rastućeg tržišta u segmentima trajne potrošnje, rekao je, dodajući da će Videocon također biti ključni igrač u segmentu OEM -a (proizvođača originalne opreme) za strane robne marke.

Grupa planira monetizirati imovinu, kao i ući u posao pristupačnih stanova.