Srinath Narasimhan imenovan za izvršnog direktora Tata Trusts; stupa na snagu 1. travnja

Narasimhan je trenutno upravni direktor Tata Teleservices Ltd i Tata Teleservices (Maharashtra) Ltd.

Srinath Narasimhan, Srinath Narasimhan izvršni direktor Tata Trusta, novi Tata Trustovi, Tata Trustovi, indian express

Srinath Narasimhan.

Srinath Narasimhan preuzima dužnost izvršnog direktora Tata Trusta, većinskog dioničara 100 milijardi dolara vrijednog Tata Sonsa, holdinga Tata grupe.Povjerenici Tata Trusta, na čelu s Ratanom Tatom, odlučili su imenovati Srinath Narasimhana za izvršnog direktora Trustova, koji je stupio na snagu 1. travnja 2020. Povjerenici su imenovali i Pramita Jhaverija, bivšeg izvršnog direktora Citi India i bivšeg potpredsjednika bankarstva, tržišta kapitala i savjetodavne usluge za Azijsko -pacifički region, povjerenik Trusta Sir Dorabji Tata; na snazi ​​od 12. veljače 2020.

Narasimhan je trenutačno upravni direktor Tata Teleservices Ltd i Tata Teleservices (Maharashtra) Ltd. Nakon što se 1986. pridružio Tata administrativnim službama, Narasimhan je obavljao različite poslove u Tata Group, uključujući i MD -a Tata Communications Ltd.Tata Trustovi funkcionirali su bez predsjednika uprave nakon što je R Venkataramanan 14. veljače 2019. dao ostavku na mjesto upravitelja. Odbor povjerenika, koji se sastoji od Ratana N Tate, predsjednika Trustova; i Vijay Singh i Venu Srinivasan, potpredsjednici Trustova, postavljeni su za nadzor operacija i odabir izvršnog direktora za Trustove.

Venkataramanan je dao otkaz rekavši da je razmatrao druge mogućnosti, s obzirom na to da je navršio pet godina kao izvršni povjerenik/ upravitelj povjerenja, i tražio je razrješenje. Nagađalo se da neki povjerenici nisu zadovoljni Venkataramananom. Tata Trusts, koji zajedno posjeduju 66 posto Tata Sons-a, vodili su pravni spor s Odjelom za porez na dohodak zbog oslobađanja od poreza.

Odjel I-T nedavno je otkazao registraciju šest Tata Trustova, uključujući Jamsetji Tata Trust, R.D. Tata Trust i Tata Education Trust, nakon što su odlučili predati iste. Tata Trusts je rekao da je otkazivanje vrhunac odluke koju je ovih šest Trustova 2015. donijelo da predaju svoju registraciju i da ne zahtijevaju oslobođenja od poreza na dohodak.