Šaljite novac na WhatsAppu putem UPI -ja, opcija omogućena u ICICI banci

WhatsApp u vlasništvu Facebooka pridružuje se Truecalleru i Googleu u ligi multinacionalnih korporacija koje su ušle u brzorastući UPI ekosustav kako bi ugasile dio indijskog tržišta digitalnih plaćanja.

Sada pošaljite novac na WhatsApp putem UPI -ja

Opcija plaćanja omogućena je s ICICI bankom kao bankarskim partnerom. (Reprezentativno)

Zaboravite poruke, slike i video zapise, sada možete i WhatsApp -om omogućiti novac. WhatsApp je u petak omogućio opciju plaćanja putem aplikacije pomoću Unified Payments Interface (UPI) za odabrane korisnike. Opcija plaćanja omogućena je s ICICI bankom kao bankarskim partnerom.WhatsApp koji je vlasnik Facebooka pridružuje se Truecaller -u i Googleu u ligi multinacionalnih korporacija koje su ušle u brzorastući UPI ekosustav kako bi ugnjetile dio indijskog tržišta digitalnih plaćanja, na kojem je u kalendarskoj godini 2017. bilo transakcija u vrijednosti 56.600 kuna. Od sadašnjeg jata, Google je putem svoje aplikacije Tez bio najagresivniji i skupljao je korisnike nudeći povrat novca i druge besplatne sadržaje.

Prema nedavnom izvješću Credit Suissea, u četiri mjeseca od lansiranja Teza u rujnu, Google već obrađuje isti broj digitalnih transakcija kao i Axis Bank-četvrti najveći digitalni player među bankama.

Googleov unos bio je ključan u osmostrukom povećanju UPI transakcija. Očekuje se da će ulazak WhatsAppa dodatno zagrijati stvari. WhatsApp, s 230 milijuna dnevnih prosječnih korisnika, daleko je najpopularnija aplikacija u Indiji, a budući da uskoro planira integrirati gumb za plaćanje, digitalna plaćanja će eksplodirati i procjenjujemo da će tržište u sljedećih pet godina iznositi 1 bilijun USD Suisse je napisao u svom izvješću.

U kolovozu 2017. tadašnji izvršni direktor Nacionalne korporacije za plaćanja Indije (NPCI) AP Hota rekao je za FE da indijska podružnica diva Amazonove tvrtke za e-trgovinu također testira UPI. Amazon India tek će početi s UPI -jem. UPI je značajka plaćanja bankovnog računa na bankovni račun koja omogućuje prijenos novca ne samo putem telefonskog broja. U siječnju 2018. opseg UPI transakcija iznosio je 151,83 milijuna, što je 4,3 posto više u odnosu na prosinac 2017. (FE)