Trgovanje na saudijskoj burzi staje zbog tehničke pogreške

Saudijska državna televizija izvijestila je o zaustavljanju trgovanja na Rijadskom Tadawulu u hitnoj grafiki na ekranu, a voditelj je rekao da dužnosnici pokušavaju riješiti problem.

saudijska burza, saudijske dionice

Na ovoj fotografiji iz datoteke od 15. lipnja 2015. Saudijac šeta saudijskom burzom Tadawul u glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu. Ključno tržište dionica Saudijske Arabije obustavilo je trgovanje u srijedu, 2. lipnja 2021., zbog onoga što je nazvao tehničkim propustom, bez pojašnjenja. (AP fotografija)

Ključno tržište dionica Saudijske Arabije obustavilo je trgovanje u srijedu zbog, kako se navodi, neobjašnjivog tehničkog kvara.Saudijska državna televizija izvijestila je o zaustavljanju trgovanja na Rijadskom Tadawulu u hitnoj grafiki na ekranu, a voditelj je rekao da dužnosnici pokušavaju riješiti problem.

Tadawul je kasnije rekao da je trgovanje nastavljeno, ali je saudijska državna TV rekla da je trgovanje i dalje zaustavljeno unatoč izjavi burze. Nije bilo odmah objašnjenja za proturječne izjave.Tadawul trguje djelićem vrijednosti naftnog diva u zemlji, Saudi Arabian Oil Co. Aramco je jedna od najcjenjenijih svjetskih tvrtki.