Rajesh Exports kupuje najveću svjetsku tvrtku za preradu zlata Valcambi za 400 milijuna dolara

Rajesh Exports Ltd u ponedjeljak je rekao da je kupio Valcambi, najveću svjetsku tvrtku za preradu zlata, u sveobuhvatnom poslu vrijednom 400 milijuna dolara.

Rajesh Exports

Rajesh Exports odabran je nakon globalnog pretraživanja od strane postojećih vlasnika Valcambija koje vodi Newmont Mining Corp. (Fotografija: http://www.rajeshindia.com )

U onome što bi moglo biti prva inozemna akvizicija indijske tvrtke za izradu nakita, Rajesh Exports (REL), kupila je švicarsku tvrtku za preradu zlata i srebra Valcambi za ulaganje od 400 milijuna dolara.REL od 50.000 kuna, REL, sklopio je sve gotovinske poslove preko svoje podružnice u potpunom vlasništvu u Singapuru. Credit Suisse dijelom financira stjecanje putem dugoročnog duga.

Grant Thornton pomogao je Rajesh Exports u dubinskoj provjeri.Ovom akvizicijom REL sa sjedištem u Bengaluru postat će integrirani igrač koji pokriva oplemenjivanje plemenitih metala i izradu zlatnog nakita. Kupnja Valcambija bit će akreditivna za EPS za REL.

[related-post]

Okupljanje REL -a i Valcambija proširilo bi globalni posao sa zlatom i pokazalo bi se vrlo produktivnim za buduće globalne planove grupe REL. Besprijekorno ćemo integrirati Valcambi u REL grupu, rekao je Rajesh Mehta, predsjednik Uprave Rajesh Exports.

Valcambi je najveća svjetska tvrtka za preradu plemenitih metala. U posljednje tri godine prosječno se godišnje obrađivalo i prodavalo 945 tona zlata i 325 tona srebra, što je više od godišnje potrošnje zlata u Indiji. Rafinerija Valcambi akreditirana je od London Bullion Market Association (IBMA), a zlatne poluge Valcambi prihvaćene su kao poluge za isporuku zlata na svim službenim robnim razmjenama u svijetu kao što su COMEX, NYMEX, TOCOM, Shanghai Gold Commodities Exchange, Dubai Multi Commodities Exchange i MCX.

Posljednje 53 godine Valcambi je tvrtka koja donosi dobit i isplaćuje dividende. U posljednje tri godine u prosjeku godišnje, Valcambi je ostvario prihod veći od 38 milijardi dolara, a Ebitda 33 milijuna dolara rafiniranjem i prodajom 945 tona zlata i 325 tona srebra godišnje. Valcambi je također tvrtka s nultim dugom sa značajnim viškom gotovine u bilanci.

Valcambi je bio u vlasništvu rudarske korporacije Newmont i grupe švicarskih investitora. Newmont je jedna od najvećih svjetskih kompanija za vađenje zlata i bakra, a kotira na burzi u New Yorku od 1925. godine i dio je S&P 500 Indexa.

Okupljanje REL -a i Valcambija osiguralo bi da Valcambi poboljša svoj globalni udio u poslovanju sa zlatom, otvaranjem novih tržišta u Indiji, Zapadnoj Aziji i Kini, rekao je izvršni direktor Valcambija Michael Mesaric. Valcambi će se usredotočiti na naprednu integraciju i inovativne proizvode od zlata na europskim tržištima koristeći tehničku stručnost Rajesh Exporta, dodao je.

Rajesh Exports upravlja najvećom indijskom jedinicom za preradu zlata u Bengaluruu. Uvozi sirovo zlato i oplemenjuje ga u svom pogonu te pretvara u nakit za izvozna tržišta. Također prodaje nakit na domaćem tržištu pod markom Shubh. Njegova maloprodaja uglavnom je koncentrirana u Karnataki.

Za godinu koja je završila ožujak 2015., Rajesh Exports prijavio je neto dobit od 654 milijuna kuna uz prihod od 50 462 milijuna kuna, što je rast od 82 posto, odnosno 73 posto u odnosu na prethodnu godinu. FE