Veličine muške odjeće - zašto su veličine i mjere muške odjeće toliko zbunjujućeNedavno sam primio pitanje čitatelja koji je želio znati treba li kupovati 'tanke', 'ultra tanke', mršave ili jednostavno 'obične' traperice U osnovi bio je znatiželjan zašto postoji toliko različitih pojmova za veličine odjeće izvan osnovnih, numeričkih mjerenja.Kakva je stvar sa svom ovom zbrkom u dimenzioniranju!

Njegov je problem bio uobičajen: kad momak želi proširiti garderobu, općenito zna koliki su mu mjere struka i ušica ili ga barem može prilično brzo shvatiti.Ali ovih dana većina muških hlača dolazi s ta dva broja i pismeni opis. Neke marke mogu imati pet ili šest različitih 'uklapanja' u istu liniju proizvoda i iste veličine struka / nešivenih šavova.

Ispod je video koji sam snimio kako bih odgovorio na njegovo pitanje.

Kliknite ovdje da biste pogledali video Zašto su veličine muška odjeće toliko zbunjujuće na Youtubeu

Pogledajte video na Youtubeu - Dimenzioniranje muške odjeće nema smisla - kako pronaći svoju formu

Za one od vas koji preferiraju vaš napisani sadržaj ili koji žele malo više detalja od videozapisa, evo osnovnog odgovora:

Veličina se odnosi na prodaju.

Primjer - naljepnice na trapericama dizajnirane su da prodati traperice. Učinite to laskavim - učinite da se osjećate dobro - i kupit ćete ga.

I ovdje ste mislili da je to povezano s mjerenjima

Sve šale na stranu - dimenzioniranje se ne drži mjerenja, ne nadgleda se i nije regulirano. Ovdje nema pravila.

'Mršav' ili 'običan' ili 'klasičan' može biti sve što proizvođač želi. Ništa vam ne kažu dok ne budete upoznati s markom i njezinim linijama proizvoda. Čak i tada se napadi mogu mijenjati bez upozorenja, tako da vam jednogodišnja 'klasična' prilagodba može biti izvrsna, a sljedeće godine visi vam o stražnjici.

(Zapravo ćete otkriti da je većina stvari u odjevnoj industriji samo slabo regulirana. 'Napravljeno u SAD-u', na primjer, obično samo znači da je konačni proizvod sastavljen u Sjedinjenim Državama - tkanina ili drugi materijali koji ulaze u može doći od bilo kuda.)

Tvrtke znaju da nećete kupiti odjeću zbog koje ćete se osjećati krivo ili negativno prema sebi. Dakle, ne postoji „labava“ ili „vrećasta“ veličina - postoji „klasična“ ili „uobičajena“, a zatim manja veličina koja se naziva „tanka“ ili „mršava“ i tako dalje. Sve je tu samo da biste se osjećali dobro prilikom kupnje odjeće.

Pa kako pronaći pravu veličinu usred svih tih besmislenih riječi?

Dva ključna savjeta:


1. Znajte svoja mjerenja

Uzmite pola sata ili trebate zgrabiti a mjerni vodič i zapišite svoja mjerenja - sve, ne samo struka i šavova.

Ako znate što vam treba na sjedalu, međunožju i bedru, kao i struku i ušicama, možete brzo testirati bilo koji par hlača fleksibilnom trakom (manje od 10 USD u bilo kojoj trgovini zanata i lako zalijepiti džep). Spremite mjere na telefon ili na listić u novčaniku ili ih jednostavno označite na samoj traci kako biste ih uvijek imali sa sobom kad idete u kupovinu odjeće.

To će vam omogućiti da brzo uklonite većinu odjeće, a da se nikada ne zamarate svlačionicom. Pomaže i kod internetske kupovine - sve više i više brandova počinje nabrajati određena mjerenja izvan osnovnog uparivanja struka / nerame za njihovu internetsku prodaju, kako bi smanjili iznos povrata koji moraju obraditi.

Zgodna stvar kod korištenja mjera vašeg tijela je ta što se one ne mijenjaju puno. Dimenzije taštine mogu otežati procjenu odjeće, ali kad znate dužinu sjedala ili međunožja, to se vjerojatno neće puno promijeniti. Palac ili dva s primjetnim debljanjem otprilike su sve varijacije koje ćete vidjeti.

2. Izmjerite svoju najprikladniju odjeću

Svatko ima barem jedan odjevni predmet koji je stari favorit i savršeno pristaje. Ako imate sreće, imat ćete i hlače i košulju koja odgovara novčanici (nije namjeravana igra riječi).

Provjerite mjere na toj odjeći, kako one na naljepnici, tako i stvarna, fizička mjerenja snimljena vrpcom.

Obavezno poznajte mjere struka, šavova, međunožja i bedara omiljenih hlača te mjere ovratnika, rukava i prsa omiljene košulje. Ako kupujete stvari koje su barem u istom kvartu s tim mjerama, mnogo je vjerojatnije da ćete dobiti oblik koji vam se sviđa.

amansguidetostyle_2

U redu - spremni za još?

Pa, ako vam se svidio ovaj članak i želite naučiti više o tome kako se najbolje odijevati, provjerite moj tečaj kućnog studija Vodič kroz stil za muškarce . Proveo sam godine sastavljajući ovaj tečaj kako biste mogli pohađati moje teško stečene lekcije i uštedjeti vrijeme i novac prilikom gradnje profesionalne garderobe!

Kliknite ovdje da biste je provjerili.