Njegovi vlasnici u zatvoru, Bombay HC, kažu da je Chandamama na prodaju

Prema izvorima, samo Chandamama je procijenjena na preko 25 milijuna kuna. Geodesic Ltd - tvrtka koja je vlasnik časopisa - suočena je s privremenom likvidacijom zbog optužbi za prijevaru i prosipanje sredstava.

Njegovi vlasnici u zatvoru, Bombay HC, kažu da je Chandamama na prodaju

Do kraja 1990 -ih objavljen je na 13 jezika, uključujući sindijski, sinhalski i sanskrit.

Pokrenut je u godini neovisnosti Indije i postao je omiljeni suputnik zemlje u djetinjstvu, barem do digitalne eksplozije ovog stoljeća. No, sada je u bloku dječji časopis Chandamama sa sjedištem u Chennaiju.Viši sud u Bombayu 11. je siječnja naložio prodaju prava intelektualnog vlasništva Chandamame, koja je u pritvoru službenog likvidatora od 2014., a Geodesic Ltd - tvrtka koja je vlasnik časopisa - suočena je s privremenom likvidacijom zbog optužbi za prijevaru i usisavanje sredstava.

U naredbi Višeg suda, koju je donijela sutkinja SJ Kathawalla, kaže se da su se direktori Geodesica pojavili pred sudom i dali bezuvjetnu suglasnost za posjedovanje i prodaju materijalne i nematerijalne imovine Geodesic Ltd, uključujući i njezine podružnice (obje indijske i inozemna poduzeća) u korist Uprave za provedbu (ED) prema nalogu suda. Pročitajte ovu priču u BangliTri direktora Geodetske službe - Kiran Prakash Kulkarni, Prashant Mulekar i Pankaj Shrivastav - i ovlašteni računovođa tvrtke, Dinesh Jajodia, trenutno su uhićeni.

Viši sud je također rekao da će ED prihode od prodaje deponirati kod posebnog suda osnovanog prema Zakonu o sprječavanju pranja novca (PMLA) iz 2002. godine, kao imovinu stečenu kriminalom, i da će se s njim postupati u skladu sa zakonom.

.... Pitanje ima li službeni likvidator/vjerovnici društva pravo primiti prihod od prodaje položen na PML -ovom sudu kao prihod od kriminala, ostaje otvoreno, navedeno je u nalogu.

Prema izvorima, samo Chandamama je procijenjena na preko 25 milijuna kuna. Osim Chandamame, ED je također pridružio imovinu vrijednu 16 milijuna kuna direktora Geodesic Ltd -a prema PMLA -i.

Prvi broj Chandamame, koji su osnovali B Nagi Reddy i Chakrapani, objavljen je na srpnju 1947. na teluškom i tamilskom jeziku. Do kraja 1990 -ih objavljen je na 13 jezika, uključujući sindijski, sinhalski i sanskrt.

U ožujku 2007., Geodesic je kupio 94 posto udjela u Chandamami od B Viswanathe Reddyja, sina Nagija Reddyja, i Vinoda Sethija, bivšeg generalnog direktora Morgan Stanley Investment Managementa, za 10,2 milijuna kuna nakon što je magazin naišao na financijske probleme zbog pada prihod od naklade i oglašavanja.

U lipnju 2014. službeni likvidator Višeg suda u Bombayu preuzeo je imovinu Geodesica nakon što je sud dopustio likvidaciju tehnološke tvrtke koja nije platila 162 milijuna dolara (otprilike 1.000 milijuna kuna) na svojih 15 deviznih konvertibilnih obveznica (FCCB) nositelji u travnju 2014.

U srpnju 2018. The Indian Express izvijestio je da su fizičke i digitalizirane kopije Chandamame s najmanje 6.000 ručno ilustriranih priča i 36 izmišljenih likova, 640 epizoda dvojca kralj-duh Vikram-Vetal i dokumenti koji se odnose na patente i autorska prava časopisa ležali su u oružanim vrećama u skladištu službenog likvidatora u Mumbaiju više od četiri godine.

Geodesic i njegovi najviši dužnosnici nalaze se pod skenerom ED -a, Odjela za gospodarske prijestupe (EOW) policije u Mumbaiju i Odjela poreza na dohodak zbog navodnog uvlačenja i pranja 125 milijuna dolara (812 milijuna kuna) i utaje poreza.