Indonezija: Centralna banka je ublažila kamatne stope kako bi ove godine dodala do 0,2 posto BDP -a

Banka Indonezija smanjila je referentne kamatne stope četiri puta ove godine.

Indonezija, indonezijska središnja banka, indonezijske kamatne stope, indonezijsko poslovanje, indonezijsko gospodarstvo, indonezijsko gospodarstvo, vijesti iz svijeta, najnovije vijesti

Zaštitar stoji blizu kapije ispred sjedišta Bank Indonesia u Jakarti, Indonezija. (Izvor: REUTERS)

Smanjenje kamatnih stopa od strane indonezijske središnje banke i politika jačanja kreditiranja trebali bi ove godine dodati do 0,2 posto rasta najvećem gospodarstvu jugoistočne Azije, rekao je visoki dužnosnik.Banka Indonezija smanjila je referentne kamatne stope četiri puta ove godine, za ukupno 100 baznih poena (bps), posljednji put u četvrtak. Ove će godine između 0,1-0,2 posto pridonijeti olakšicama, Juda Agung, izvršna direktorica središnje banke direktor monetarne i ekonomske politike, rekao je Reuters kasno u petak.

[related-post]

Pogledajte video: Što donosi vijesti

Središnja banka također je predstavila mjere za poticanje usporavanja rasta kredita, uključujući povećanje omjera kredita i vrijednosti za posudbu nekretnina.
Agung je također rekao da je rupija, koja se u petak trgovala na 13.335 za dolar, na razini koja je još uvijek u skladu s osnovama.