IndiGo naručuje 300 zrakoplova Airbus A320neo u jednoj od svojih najvećih ponuda ikada

Ukupan broj narudžbi aviona obitelji A320neo sada iznosi 730, navodi se u priopćenju zrakoplovne kompanije.Ovo je jedna od najvećih narudžbi zrakoplova Airbusa ikada s jednim operatorom zračnog prijevoznika, rekla je zračna kompanija.

IndiGo je u utorak priopćio da je izdao čvrstu narudžbu za 300 zrakoplova obitelji A320neo s tvornikom aviona Airbus, koji se sastoji od A320neos, A321neos i A321XLR. Ukupan broj narudžbi aviona obitelji A320neo sada iznosi 730, navodi se u priopćenju zrakoplovne kompanije.Ova je naredba važna prekretnica jer ponavlja našu misiju jačanja zračne povezanosti u Indiji, što će zauzvrat potaknuti gospodarski rast i mobilnost. Očekuje se da će Indija nastaviti sa snažnim zračnim rastom, a mi smo na dobrom putu da izgradimo najbolji svjetski sustav zračnog prijevoza, opslužimo više kupaca i ispunimo obećanje da ćemo im ponuditi niske cijene i ljubazno i ​​bez muke iskustvo, rekao je Ronojoy Dutta, direktor tvrtke IndiGo.

Ovo je jedna od najvećih narudžbi zrakoplova Airbusa ikada s jednim operatorom zračnog prijevoznika, rekla je zračna kompanija. Dionice IndiGo -a zatvorile su se u utorak na Nacionalnoj burzi za 2,64 posto na 1.415 kuna. Zrakoplov obitelji A320neo koji štedi gorivo omogućit će IndiGu da zadrži snažan fokus na smanjenju operativnih troškova i postizanju učinkovitosti goriva uz visoke standarde pouzdanosti. Izbor proizvođača motora za ovu narudžbu bit će napravljen naknadno, rekao je Riyaz Peermohamed, glavni službenik za nabavku i financiranje zrakoplova kompanije IndiGo. Narudžba zrakoplova dolazi nekoliko dana nakon što je IndiGo prijavio najveći kvartalni gubitak. InterGlobe Aviation, koji upravlja niskotarifnim avioprijevoznikom IndiGo, prošlog je četvrtka izvijestio o većim gubicima od očekivanih u iznosu od 1.062 milijuna kuna u razdoblju od srpnja do rujna zbog većih troškova.Troškovi vezani za popravak i održavanje zrakoplova gotovo su se udvostručili na 153 milijuna kuna, dok su troškovi amortizacije porasli više od pet puta na 1.029 milijuna kuna. Trenutni gubici porasli su za 63 posto u odnosu na prethodnu godinu, u usporedbi s gubitkom u Q2FY19 u iznosu od 651 milijun kuna.

IndiGo, koji je imao flotu od 245 zrakoplova krajem rujna 2019., dodao je sedam novih domaćih ruta i šest međunarodnih odredišta tijekom drugog tromjesečja19. Zračni prijevoznik imao je koristi od zatvaranja Jeta jer je dobio više od 40 mjesta u prometnim zračnim lukama u Delhiju i Mumbaiju. Zračni prijevoznik imao je udio u domaćem tržištu od 47,7 posto tijekom drugog tromjesečja u odnosu na 42,4 posto prije godinu dana. Dva suosnivača zračne kompanije, Rakesh Gangwal i Rahul Bhatia, uvučeni su u spor o korporativnom upravljanju zračne kompanije.