Bilježničko računalo HP ENVY 15: Koliko god bilo dobro

Zavist Hewlett-Packarda oduvijek je bila pouzdana linija vrhunskih prijenosnih računala. Njegov najnoviji 15-inčni ekran također je izvrstan filmski stroj.

Zavist Hewlett-Packarda oduvijek je bila pouzdana linija vrhunskih prijenosnih računala. Njegov najnoviji 15-inčni ekran također je izvrstan filmski stroj.Ultrabook računari možda su danas u centru pažnje zahvaljujući svojoj kompaktnoj veličini i snažnim performansama, ali potrošači ?? apetit za mainstream prijenosnim računalima nije toliko oslabio. Mnogi ljudi još nisu spremni odustati od svojih malo većih ekrana s optičkim pogonima i diskretnom grafikom. Razlog je jednostavan: vrhunska prijenosna računala dolaze s većim rasponom značajki i performansi.

Nedavno je Hewlett-Packard predstavio svoje redizajnirano prijenosno računalo Envy 15, proširujući robnu marku za koju neki kažu da uvelike posuđuje dizajn Apple MacBook Pro. Ne bih želio to komentirati, ali ono što bih želio naglasiti je da je HP-ov stroj privlačan, bez pretrpanosti, dobro izrađen i pokretan vlastitim inovacijama tehnološke tvrtke iz Kalifornije. To uključuje HP CoolSense tehnologiju koja koristi napredni hardver i inteligentni softver za automatsko prilagođavanje performansi i unutarnjih ventilatorskih postavki za osjetno hladnije računalo te HP ImagePad koji koristi tehnologiju senzora slike za preciznu navigaciju s više prstiju. S procijenjenom uličnom cijenom od 79,990 RR, ovaj HP-ov hardver i softver izravno cilja na druge vrhunske 15-inčne ekrane poput MacBook Pro, Dell XPS 15z i Samsung Series 7 Chronos. Ali kako se slaže? Doznajmo.Kad sam se prvi put upoznao s Envy 15, bio sam impresioniran njegovim vrhunskim izgledom i osjećajem. Naša testna jedinica od 15 inča došla nam je u potpuno metalnom kućištu sa zaobljenim rubovima u klasičnoj crnoj i srebrnoj boji, s naglašenim suptilnim crvenim detaljima. Redizajn šasije sigurno je poboljšanje u odnosu na prethodne modele, površno i interno. Envy 15 ima tipkovnicu s pozadinskim osvjetljenjem koja pruža osvjetljenje pomoću pojedinačnih LED dioda posvećenih svakoj tipki. Tipkovnica također uključuje napredni senzor blizine za osvjetljavanje kada otkrije da se korisnik približava prijenosnom računalu i deaktivira nakon što korisnik ode. Postoji šest ugrađenih zvučnika i dva subwoofera te Beats Audio tehnologija koju su razvili HP i Beats dr. Dre.

Što se tiče izgleda, postoji širok izbor priključaka, uključujući tri USB priključka, HDMI, DisplayPort, Ethernet priključak, čitač memorijskih kartica, utor za zaključavanje Kensington, priključak za mikrofon i dvostruke priključke za slušalice. DVD pogon s utorom nalazi se na lijevoj strani uređaja. Sveukupni položaj ulaza čini svaku luku lako dostupnom.

Uređaj pokreće Intel Core i7-2670QM takta 2,2 GHz, a radi pod operativnim sustavom Windows 7 Home Premium 64. Envy15 dolazi s 1 TB SATA (5400 o / min) pogonom tvrdog diska. Što se tiče upotrebljivosti, stroj je prve klase. A kad smo već kod zaslona, ​​njegov Radiance zaslon visoke razlučivosti dijagonale 15,6 inča nudi veću rezoluciju i šire kutove gledanja od tradicionalnih zaslona prijenosnih računala.

Zapravo, pravi izlog za Envy 15 je ekran. Vjerojatno je HP Envy serija bila popularna među korisnicima dobrim dijelom zbog svoje upotrebe Radiance IPS (prekidača u ravnini) ploče. Zaslon na Envy 15 je ?? wow faktor ?? koji će privući najveću pozornost. Surfao sam internetom, pustio nekoliko filmova iz svoje DVD kolekcije i dopuštam da priznam da zaslon na ovom računalu može proizvesti jednu od najčišćih, najhrabrijih i najživljih slika pronađenih na prijenosniku ove veličine. Boje i filmske scene također se pojavljuju, djelomično zahvaljujući stvarnoj ravnini ekrana s rubovima zaslona. Zajedno s punom rezolucijom od 1080p i 1080p i visokim omjerom kontrasta 831: 1, Envy 15 jednostavno nadmašuje druga prijenosna računala u pogledu kvalitete prikaza, oštrine i kutova gledanja.

Iskreno rečeno, Envy 15 je napravljen za medijsku potrošnju. Zvučnici su glasniji i jasniji od svih koje sam ikada koristio na bilo kojem drugom prijenosnom računaru ili radnoj površini. Bio sam prilično zadovoljan glasnoćom na ovom stroju. Birač glasnoće Beats u obliku je diska koji prstom prelazite po gornjoj površini. Brz pristup ovom fizičkom biraču glasnoće i virtualnom ekvilajzeru u kombinaciji s dodatnim priključkom za izlaz za slušalice čine ovu HP kreaciju savršenim prijenosnim računalom za slušanje i dijeljenje glazbe. Tijekom testnog razdoblja, Envy 15 se dobro zagrijavao, čak i kroz teške streaming sesije kada sam svirao svoje favorite poput američkog špijunskog filma Spy Game ili Cast Away s Tomom Hanksom u ulozi izvršnog direktora FedExa. Ili što se toga tiče, kad sam dugo surfao internetom dok je glazba svirala u pozadini ?? stroj je izvodio sjajno.

HP-ova linija Envy oduvijek je bila pouzdana vrhunska linija prijenosnih računala za računala, a novi stroj tvrtke jednostavno se ljulja u svakom aspektu.

NAOČALE

Dimenzije: 1,11 x 14,96 x 9,60 inča (V x Š x D)

Veličina i tip zaslona: 15,6-inčni, široki zaslon sa LED pozadinskim osvjetljenjem

Rezolucija: 1366 x 768 HD (720p); 16: 9 Istinski široki omjer

Procesor: Intel Core i7 2,3 GHz

Operacijski sustav: Windows 7 Home Premium 64-bit

Memorija: DDR3 sistemska memorija s podrškom za dvokanalnu memoriju? Do 16 GB maksimalno podržano

Audio: Beats Audio, HP Triple Bass Reflex subwoofer

Trajanje baterije: do 7,25 sati

Predviđena ulična cijena: 79 990 Rs