Džemper u pola zip pulovera - kako kupiti pulover za muškarce

Kako se vrijeme hladi, vrijeme je da pogledate i naše mogućnosti džempera.

Evo jedne koja se uvijek ne tretira kao modni komad, ali koja za muškarce na tržištu može dobro doći džemper koji je funkcionalan, sportski i ležeran:



Džemper na pola patentnog zatvarača.

Vidjet ćete da se prodaju pod puno različitih imena.



Stil je relativno nov i postoji puno različitih stavova o njemu.

Bez obzira na to zove li se pulover sa patentnim zatvaračem, napola patentni zatvarač ili napola kopča, sportski džemper ili nešto drugo, gledamo isti osnovni odjevni predmet:

  • pletena konstrukcija, obično uska i izvedena u malim pređama
  • kratki, ravni otvor dug između 2 i 8 inča, počevši od ovratnika
  • visoki, ravan ovratnik bez odbijenice ili dolčevine

Mnogi će se zakopčati na vratu, ali drugi (obično dres verzije ili glomazniji džemperi) imaju gumbe.

U svakom slučaju govorite o nečemu što navučete preko glave, a zatim se može otvoriti na pola kako bi se napravio okvir za vaše lice i omogućilo malo dodatne ventilacije.

Ispod je moj video sažetak džempera na pola zip - kliknite ovdje za gledanje na YouTubeu !

Pulover u pola zip: zašto posjedovati jedan

Ovo je odjeća koja može poslužiti i kao gornji i kao srednji sloj, bilo ispod sportske jakne ili vanjskog kaputa.

Kao i većina džempera, to je fleksibilni slojeviti komad. Koristit ćete ga u praktične i stilske svrhe.

Sam po sebi oblik polu-patentnog zatvarača daje vam malo više okvira od običnog pulovera ili dolčevine. Oponaša učinak košulje s ovratnikom (a može se slojiti i preko jedne), zadržavajući pažnju na vašem licu.

To je također stil „praktičnosti“, namijenjen udobnom nošenju i laganom skidanju. To ga čini izvrsnim za putovanja, posebno zračna putovanja - navucite košulju i sportsku jaknu, a zatim tijekom leta stavite sportsku jaknu iznad glave. Bit ćete topliji nego što biste bili samo u košulji, ali izgubili ste glavnicu jakne i pokrili ste jame i košulje za slučaj da se tijekom leta malo oznoji.



Teški i lagani džemperi

U većini utega možete dobiti stil s poluzipom, iako je to neuobičajeno u najdebljim, pletenim kablovima džempera.

Što najbolje djeluje? Ovisi o vašim potrebama, ali ako planirate slojeviti sloj džempera, vjerojatno je lakša težina.

Teški džemperi izvrsno funkcioniraju kao gornji slojevi - topli su i pružaju vam značajnu prisutnost. Ali većina njih znači da na njih nećete imati puno odjeće, osim zimskih parkova i slično voluminoznih odjevnih predmeta.

Lakši džemper, izrađen od malih, laganih pređa (mješavine kašmira i kašmira popularne su opcije) daje vam malo veću fleksibilnost. Možete ga nositi samostalno preko majice i imati savršenu odjeću za topli jesenski ili proljetni dan, ili ga možete kombinirati s haljinom i košuljom sportska jakna za višeslojnu toplinu.

Trik je znati za što ćete koristiti džemper. Ako se radi o praktičnom komadu odjeće na otvorenom, a ne o mnogo čemu drugom, bolje je deblje. Ako ga želite učiniti dijelom slojevitog, modernog izgleda, idite svjetlije.

Obrasci i boje

U džemperima ne vidite puno uzoraka, osim povremenih argyle i ukrasnih pletiva za kabele, a one obično nisu izrađene u pola zip stilu.

Većina vaših opcija ovdje će biti solidno jednobojne - i to je sasvim u redu. Idite na nešto jednostavno i suzdržano. Pogreška na strani konzervativca. Obične sive boje dobro djeluju, kao i zemljani tonovi i tamnoplavi, zeleni i crveni.

Svijetlije nijanse teže se nanose, a malo manje formalne, pa se klonite onih osim džempera koje planirate uglavnom koristiti kao gornji sloj na otvorenom. Crna je također nezgodna, osim ako je vaš ormar već težak za običnu crno-bijelu - malo je oštar za sparivanje s većinom boja.

Patentni zatvarači i gumbi na polovicama džempera

Većina džempera koje ćete pronaći s otvorima na vratu bit će zatvoreni patentnim zatvaračem. Gumbe je teže pronaći, a obično imaju malu rebrastu pločicu koja je u kontrastu s teksturom oko nje.

Zakopčani izgled je malo dresiraniji, dok je stil patentnih zatvarača sportskiji. Niti jedno nije „ispravno“ ili „pogrešno“ - oni su samo malo drugačiji osjećaji.

Otvor za zakopčavanje ima jednu veliku prednost: lakše ga je popraviti. Popravci pletenih odjevnih predmeta mogu biti nezgodni i puno je jednostavnije ponovno zašiti gumb nego zamijeniti oštećeni patentni zatvarač.

Džemperi u pola zip-a i fit

Teško je prilagoditi džemper, stoga budite oprezni pri kupnji džempera koji se prilično ne uklapa s nosača. Nemate iste jednostavne mogućnosti za uzimanje ili skraćivanje / produljenje rukava kao kod haljine.

Ne očekujte baš toliko sužavanje u struku kao što biste očekivali kod košulje. Džemperi ne moraju biti bezoblični, ali nikada neće biti ni jasno definirani, osim ako ne nosite jedan premale veličine.

Glavni su vam ciljevi dobro uklapanje u ramena i odgovarajuća duljina u rukavima i cjelokupnom.

Točka na kojoj se rukavi spajaju s ramenom trebala bi biti točno na vašem ramenu, a ne da se spušta na vaš bicep ili zavlači prema vratu. Rukavi bi trebali biti dovoljno dugi da pokrivaju manšete košulje koja se nosi ispod džempera, a rub bi trebao biti dovoljno dug da pokriva vaš pojas.

Očekujte malo skupljanje kad operete vunene džempere i u skladu s tim planirajte (i držite ih dalje od sušilice, osim ako ne želite mnogo skupljanja!). Možda ćete trebati biti veće veličine nego što ste navikli, ako ćete na druge košulje nositi džemper s poluzipom i očekujete da će potrajati nekoliko godina.