Rane ptice: Kontrola troškova povećava profitne marže u prvom tromjesečju

Rezultati 169 prvih ptica (isključujući banke i financije) odražavaju međugodišnje povećanje i uzastopni pad prihoda.Tvrtke su uspjele vratiti svoje lance opskrbe i vratiti svoju radnu snagu na mjesto u roku od 4-5 mjeseci nakon što je ukinuta mjera karantene.

Povećanje prihoda i dobiti korporativne Indije u tromjesečju u lipnju čini se velikim u odnosu na slabu bazu iz prvog tromjesečja 21. godine kada je veći dio zemlje bio pod strogim karantenom. Međutim, izvedba je nešto manje impresivna ako se čitaju uzastopno. To nije samo zbog djelomičnih blokada u većem dijelu travnja i svibnja, već i sezonskih čimbenika koji utječu na potražnju bilo za potrošnim materijalom ili materijalom.Rezultati 169 prvih ptica (isključujući banke i financije) odražavaju međugodišnje povećanje i uzastopni pad prihoda. Na primjer, u UltraTech-u svezak je pao 23 posto tromjesečno iako je porastao 47 posto međugodišnje. Samostalna količina prodaje čelika JSW Steel-a porasla je 29 posto u odnosu na prethodnu godinu, ali 11 posto manje u odnosu na prethodnu godinu. To je utjecalo i na prodaju spajalica; Količine HUL-a porasle su 9 posto godišnje u tromjesečju, ali prilagođavajući slabu bazu, bile su gotovo ravne. Avenue Supermarts zabilježio je rast prihoda od 31 posto u odnosu na prethodnu godinu u prvom tromjesečju, no oni su pali 31 posto u odnosu na prethodni kvartal. Povišeni troškovi sirovina, koji su skočili 627 bps g-o-g, pritisnuli su marže za čitav niz tvrtki tijekom tromjesečja. Tvrtke se time bave ili smanjenjem troškova gdje mogu ili podizanjem cijena; nisu svi uspjeli ovim mjerama nadoknaditi cjelokupni rast ulaznih troškova.

U Bajaj Auto-u troškovi sirovina porasli su za 370 bps q-o-q, od čega je tvrtka uspjela nadoknaditi 170 bps povećanjem cijena i 100 bps zbog pogodnosti amortizacije rupija. Na primjer, u HUL-u, bruto marže pale su 140 baznih bodova međugodišnje na 50,4 posto, što je smanjilo marže Ebitde za 115 bps međugodišnje.Za uzorak od 169 tvrtki, operativna marža porasla je za oko 440 baznih bodova budući da su se rashodi povećali za manju stopu od prihoda.

Tvrtke su uspjele vratiti svoje lance opskrbe i vratiti svoju radnu snagu na mjesto u roku od 4-5 mjeseci nakon što je ukinuta mjera karantene. Kako su oživljavali svoja poduzeća zadovoljavajući trenutnu i zaostalu potražnju, veće tvrtke uspjele su steći udio od manjih rivala.

S obzirom na ograničena ograničenja i policijski sat u mnogim dijelovima zemlje tijekom tromjesečja u kojem su prodajna mjesta zatvorena, čak i dok su se nastavljale industrijske i građevinske aktivnosti, mnoge tvrtke bolje su prošle u B2B segmentu nego u B2C segmentu. - FE