Oblačenje vašeg tijela | Muška odjeća i odijela za visoke, tanak tip

visok-mršav-muškarac

Bilo koji muškarac koji se ikad vratio kući iz bezplodnog dana u trgovinama punim neprikladnih izbora zna da za svako tijelo postoje određeni stilovi koji laskaju i mnogi drugi koji to neće.Muška odjeća u svom najboljem izdanju naglasit će najbolje aspekte građe korisnika i odvratiti pozornost od ostalih značajki; u najgorem slučaju naglasit će nepoželjno i sakriti laskavost.

Ključ razlike leži u razumijevanju vlastitog tijela i stilova koji s njim dobro funkcioniraju.U ovom su članku specifične potrebe visokog i mršavog muškarca uzete u obzir kod većine nižih ljudi. Svatko tko je stariji od 6'4 godina jednostavno je 'velik tip', ali potrebe visokog muškarca koji je ujedno i vitak vrlo se razlikuju od potrebe mišićavog ili izuzetno teškog muškarca iste visine .

Potrebe visokog, vitkog muškarca

Smanjivanje visine visokog čovjeka

Ako stojite iznad 6'4 ″ ili tako nekako, izgledi su da ste već navikli biti prva osoba koju svi primijete u grupi. Iako u tome nema ništa loše, ljudima može postati neugodno ako osjećaju da se nad njima nadvijaju, pa će ključni stilski cilj svakog visokog muškarca biti smanjenje utjecaja vaše visine.

Učinak naziravanja uglavnom stvara gledateljevo oko koje instinktivno putuje po vertikalnoj liniji vašeg kadra (i nabija vrat prema njemu), pa će vam sve što se lomi ili odvlači pažnju s te linije dobro služiti.

Ništa vas neće natjerati da nestanete u pozadini, već kombinacija odjeća s vodoravnim uzorkom daleko će vam olakšati oči i vrat.

Dodavanje širine vitkom čovjeku

Kao čovjek koji nije samo visok, već i vitak, izgledate još vertikalnije od kolega divova koji imaju malo veću širinu okvira. Osim što izgleda nesrazmjerno, odjeća koja naglašava vašu vitkost može zapravo pridonijeti privlačnom utjecaju vašeg tijela, i to ne na dobar način - posljednje što želite je da budete nezaboravni samo kao „taj stvarno vrtoglavi tip“.

Šira silueta normalizirat će vaš vizualni utjecaj, čineći da više nalikujete prosječnom čovjeku pisanom na većoj ljestvici nego statističkom odstupanju.

Stil i prisutnost za visoke muškarce

Prisutnost uistinu visokog muškarca može nadjačati ostale dojmove koje bi možda volio ostaviti. Natjerati ljude da primijete i zapamte stvari koje nisu vaše visine dosadan je posao, zato odjeća koja daje zanimljivu izjavu je čak vrijednije za visoke muškarce nego za ostale.

Vaš izgled ne treba biti agresivan ili privlači pažnju (zapravo, podebljane boje ili drugi dodiri koji privlače oko gledatelja pretjerani su, jer će vas svi prvo gledati bez obzira što odjenuli), ali trebao bi se istaknuti iz gomile odijela i kravata.

Muška odjeća za visokog, vitkog muškarca: štikle do glave

Uzorci za visoke, vitke muškarce

podebljani uzorci u prigušenim bojama

Smjeli uzorci u prigušenim bojama.

Od glave do pete, potkošulje do kaputa, uzorak i tkanje tkanine vašeg odjevnog predmeta moćan je modni saveznik. Visoki, mršavi muškarci imaju koristi od toga odjeća s uzorkom čekova i prozorskih stakala , a s tim neobičnim uzorcima može biti avanturističkiji od manjih muškaraca.

Veliki okvir sprječava čak i podebljane uzorke da nadjačaju vaše lice i tijelo (iako ćete htjeti izbjeći bilo što toliko agresivno da vas učini još privlačnijim nego što već jeste).

Horizontalni elementi u uzorku razbit će vertikalno putovanje pogleda gledatelja i dodati osjećaj širine vašem uskom obliku - razmislite o miješanju različitih vodoravno-teških uzoraka kako biste postigli što potpuniji učinak, poput nošenja odijela s podcjenjenom provjerom preko odvažna košulja s prozorskim staklom .

Vertikalne pruge treba svesti na najmanju moguću mjeru i biti široke kad se pojave; Široko razmaknute trake krede poželjnije su od agresivnih prugastih pruga. Pune boje, iako mogu dodati dojam širine, možda vrlo privlače pažnju vrlo visokom muškarcu, ali u prigušenijim tonovima i dalje vam mogu dobro poslužiti.

Tkanje riblje kosti dodaje teksturu bez dodavanja suvišne visine.

Tkanje riblje kosti dodaje teksturu bez dodavanja suvišne visine.

Manje očito po učinku od uzorka i boje, tkanje tkanina vašeg odjevnog predmeta također će utjecati na vaš vizualni dojam. Dodavanjem daška teksture visoki će muškarci jednolične boje učiniti ljepšima - jednostavnim tkanjem riblje kosti u garderobu - osnovnim plavim ili bijela potkošulja tvrtke RibbedTee omekšava utjecaj neprekinute boje, a vašem stilu daje i podcijenjeni osobni štih.

Sve dok učinak nije cjelokupni vertikalni, tkanine koje odjeći dodaju teksturu laskaju visokim muškarcima i vrijedi ih zatražiti.

Cipele visokog muškarca

Nošenje tankog potplata očiti je savjet za obuću visokog muškarca, ali prilike se tu ne zaustavljaju. Cipela s jakom vodoravnom prisutnošću može biti prvi korak (nije namjeravana igra riječi) u razbijanju okomite crte vašeg tijela - stil 'vezanja' ili 'šipke', u kojem vidljive vezice čine vodoravne crte na prednjoj strani cipela, može vam pomoći da napravite čvrste temelje za vaš izgled. Ravnija kapa na nožnom prstu doprinosi istom učinku.

Ništa što radite sa svojim cipelama neće izbrijati primjetne centimetre s vaše zamišljene visine, ali zadržavanje vodoravne tematike podržati će slične napore i drugdje, a ionako ćete htjeti da linije cipela odgovaraju linijama koje uspostavljate više. .

smeđe hlače za muškarce

Hlače za visoke i vitke muškarce

Većina visokih, vitkih muškaraca veći dio svoje visine nose u nogama i obično nemaju veliku težinu s kojom bi je mogli nositi.

Nešto labaviji hlača ravnog pada može učiniti da vam noge izgledaju značajnije, a šira manšeta na dnu dodati će jači vodoravni dojam i skratiti izgled nogu.

Nabori nisu idealan izbor, osim ako to zahtijeva nešto u vezi s vašom muskulaturom ili osobnim stilom; pojavit će se da okomite crte istežu noge.

Svakako izbjegavajte nositi previše u džepovima hlača! Izgled svakog muškarca boli ispupčeni džep, ali u vašem će slučaju noge izgledati vitko i nebitno ako ih vaši ključevi ili novčanici mogu nadvladati.

Umjesto tregera, poduprite hlače remenom i vodite se dalje koju vrstu remena nositi i kupiti - široka, vodoravna crta jednobojnog pojasa prepolovit će vertikalni udar vašeg izgleda, čineći vas mnogo manje impozantnima.

Izbor visokih i mršavih jakni

dvoredna jakna

Dodatna širina trupa vjerojatno je najvažniji element u uravnoteženju vaše visine. Odaberite jaknu koja dodaje dimenziju širokim, podstavljenim ramenima i koja pada ispod krivulje stražnjice straga - ovo stvara dodatnu vodoravnu liniju iza nogu, a čini se da ih i skraćuje.

Vaše tajno oružje je dvoredno odijelo i njegove prednosti pri nošenju . To je klasičan izgled koji se kod većine muškaraca može činiti prevelikim i neugodnim. Na vašoj visini, dodatni nabor tkanine preko trupa dodaje dubinu bez nadjačavanja vašeg prirodnog oblika, a njegova staromodna elegancija dodaje jedinstvenost vašem izgledu, a da ne agresivno plijeni pažnju.

Pomozite jakni s vodoravnim detaljima: džepovi trebaju biti poravnani u potpunosti vodoravno, a ne ukošeni. Nazubljeni reveri znatno su bolji od šiljastih i mogu se za vas izrezati malo šire nego inače.

Dodatni preklop gumba na reveru ili čak a boutonniere (a. c. cvijet koji stavite u rever jakne) vašem izgledu može dati notu zanimljive asimetrije i odvratiti pozornost od vertikala, kao i džepni kvadrat (premda ćete za potonje htjeti izbjeći nabor usmjeren prema gore). A džep za ulaznice s desne strane jakne, smještene iznad normalnih džepova, imat će isti učinak.

Visoka, vitka muška košulja i kravata

Mornarsko odijelo s kopčom na kravati

Razmatranja uzoraka, kao što je gore spomenuto, glavna su briga za a visoke, mršave muške košulje , ali postoji nekoliko drugih elemenata koji mogu biti korisni - ovisno o obliku vašeg lica, a košulja s raširenim ovratnikom može biti poželjniji izbor od uobičajenijih majica s kratkim ovratnikom , dajući izgled dodatne širine.

Ako imate know-how kako to riješiti (a ne treba vam puno vremena za postizanje trika), okovratnik dodaje atraktivan vodoravni vrh na vrhu kravate.

Vaša bi kravata općenito trebala biti na široj strani dostupnih stilova, iako mora biti dovoljno duga da stane u vaše tijelo - široka kravata koja prekratko padne čini muškarca sličnim cirkuskom klaunu.

Vodoravne crte u uzorku manje su poželjne na ograničenom i uglavnom okomitom području kravate, ali kose dijagonale pomoći će proširiti vaš izgled bez sukobljavanja s vodoravnima u košulji ili jakni. Teški čvor pomaže vam da se i vi napunite, ili leptir mašnu možete smatrati elegantnom alternativom uobičajenoj kravati.

Šeširi za visoke muškarce

Šeširi su složen prijedlog za visoke muškarce, jer tijelu kojemu treba sve samo ne dodaju dodatne centimetre. Još, kapa koja laska vašem licu teško je propustiti istinski dobro odjevenog gospodina, a dobar šešir pokriva vaš vizualni izgled, sprečavajući gledateljevo oko da slijedi vaš vertikalni oblik gore u svemir.

Željeti ćete izbjeći bilo što oštrim konusom, jer će vam ovi uz glavu činiti šiljat, ali klasični homburg ili ravna kapa za manje svečane prilike mogu vas lijepo dovršiti, dajući vašem izgledu potpuniju privlačnost.

Visok, vitak muškarac dovršen

Pregledavajući ovaj članak, primijetit ćete da zapravo postoji vrlo malo stilova koji visoki, vitki muškarac mora isključiti u potpunosti, čak i vertikalni elementi poput prugastih vrhova ili vrhova revera mogu imati svoje mjesto, pravilno uravnoteženo ostalim detaljima, ali ima dovoljno mogućnosti unutar najlaskavijih elemenata za koje se nitko nikada ne bi trebao osjećati ograničenim u svom stilu.

Dobro odjeven muškarac visoke i vitke građe nosit će uzorke sa samopouzdanjem, naglaskom s dovoljno detalja koji će nadvladati manjeg muškarca i potražiti stil koji se izdvaja iz mase . Povremeno čak može odlučiti napustiti neke vodoravne elemente i odlučiti se za tkanje - ponekad može biti korisno biti „veliki momak“. Samo pripazite da zadržite osjećaj proporcije, zadržavajući dojam snažne širine koja odgovara vašoj impozantnoj visini.

Trebate više savjeta o tome kako se dotjerati na temelju vašeg tijela?

Provjeri Vodič za stil muškog oblika tijela