Dinesh Khara danas će preuzeti mjesto predsjednika SBI -a

Khara, prethodno upravni direktor SBI -a, izabran je od strane Uprave banaka (BBB) ​​- tijela kojem je povjeren zadatak izbora čelnika banaka u javnom sektoru i osiguravajućih društava.Kharaino ime preporučio je Ured za upravljanje bankama. (Datoteka)

Vlada je u utorak objavila da će Dinesh Kumar Khara 7. listopada preuzeti mjesto novog predsjednika Državne banke Indije (SBI), najveće indijske banke, Rajnish Kumar, koji je banku vodio posljednje tri godine, napustio je ured Utorak.Khara, prethodno upravni direktor SBI -a, izabran je od strane Uprave banaka (BBB) ​​- tijela kojem je povjeren zadatak izbora čelnika banaka u javnom sektoru i osiguravajućih društava. Blaga Khara, koja se SBI-u pridružila kao probni službenik 1984. godine, ima preko 35 godina iskustva u bankarstvu.

Khara preuzima vlast u vrijeme kada se bankarski sektor suočava s mnogim izazovima zbog pandemije Covid-19. Kako je moratorij na otplatu kredita prestao 31. kolovoza, SBI se sada bavi prijedlogom za restrukturiranje kredita. Novi će se predsjedatelj također morati pozabaviti prijetnjom nekvalitetne imovine (NPA) jer je gospodarstvo u kontrakciji. Bruto NPA -i SBI -a iznosili su 5,44 posto avansa (1,29,661 milijuna kuna) od lipnja 2020.Khara je predvodio SBI inicijativu za spajanje pet pridruženih banaka sa SBI -om 2017. godine. Kao MD, nadgledao je međunarodnu bankarsku knjigu, korporacijsku bankovnu knjigu i trezorsko poslovanje SBI -a. Nadalje, nadzirao je poslovanje nebankarskih podružnica SBI-a, koje su se bavile raznim financijskim aktivnostima kao što su upravljanje imovinom, osiguranje, skrbničke usluge, primarno zastupništvo, posredovanje, kreditne kartice, mirovinski fondovi i usluge faktoringa.