Azim Premji obećava još 52 750 kuna za filantropiju

Obitelj Azim Premji ima 74,30 posto udjela u Wipro -u koji ima tržišnu kapitalizaciju od 1,55,523 milijuna kuna.

Filantropija Azima Premjija, filantropija zaklade Azim Premji, dobrotvorna organizacija Azim Premji, obrazovanje Azim Premji, Wipro dionice Azim Premji, namjenske dionice Azim Premji wipro, indijske ekspresne vijesti

Predsjednik Wiproa namijenio je sve beneficije od 34% svojih dionica.

Azim Premji, predsjednik Wipro Ltd -a, namijenio je sve ekonomske koristi od 34 posto svojih udjela u Wiprou u vrijednosti od oko 7,5 milijardi dolara ili 52,750 milijuna kuna, a koje drže subjekti koje kontrolira, u svrhe filantropije.Prema razmjeni koju je podnio Wipro, ovim je korpus sredstava iz obiteljskog zadužbinarskog fonda, koji podupire dobrotvorne aktivnosti Zaklade Azim Premji, porastao na gotovo 21 milijardu dolara (1,45.000 kuna). To uključuje 67 posto ekonomskog vlasništva Wipro Ltd. Očekuje se da će se aktivnosti zaklade značajno povećati u sljedećih nekoliko godina, navodi se u priopćenju, dodajući da se očekuje rast tima koji se bavi radom u obrazovanju za zakladu značajno.

Obitelj Azim Premji ima 74,30 posto udjela u Wipro -u koji ima tržišnu kapitalizaciju od 1,55,523 milijuna kuna.Terenska strategija Zaklade usredotočena je na stvaranje i povećanje mreže institucija na razini distrikta i države kako bi se na stalnoj i održivoj osnovi doprinijelo poboljšanju školskog obrazovnog sustava, navodi se.

Kao dio svoje ukupne strategije, Zaklada je također osnovala Sveučilište Azim Premji u Bangaloreu. Sveučilište je osnovano s jasnom društvenom svrhom razvoja izvanrednih stručnjaka u domenama obrazovanja i srodnim područjima ljudskog razvoja za cijelu zemlju, navodi se.

Sveučilište to čini nudeći različite diplome i druge obrazovne programe te provodeći istraživanja na različitim područjima ljudskog razvoja i društvenog značaja.

Rečeno je da je opsežan terenski rad Zaklade u obrazovanju bio u nekim od najugroženijih dijelova Indije, kako bi pomogao u poboljšanju kvalitete i pravičnosti javnog (vladinog) školskog sustava. Sav taj posao bio je u bliskom partnerstvu s raznim vladama država. Trenutno se ovaj terenski rad širi po Karnataki, Uttarakhandu, Rajasthanu, Chhattisgarhu, Puducherryju, Telangani i Madhya Pradeshu, zajedno s nekim poslom u sjeveroistočnim indijskim državama.