Aurobindo Pharma kupit će Actavisove operacije u 7 europskih zemalja

Dogovorom će se u portfelj Aurobinda dodati oko 1.200 gotovih proizvoda i dodatnih 200 proizvoda.

Aurobindo Pharma u subotu je priopćio kako će od globalne farmaceutske tvrtke Actavis Plc kupiti generičke lijekove u sedam zapadnoeuropskih tvrtki za oko 30 milijuna eura ili 249,81 rupiju prema trenutnom tečaju.
Aurobindo sa sjedištem u Hyderabadu kupovat će osoblje, komercijalnu infrastrukturu, proizvode, dozvole za stavljanje u promet i prava na dosjee povezane s Actavisovim poslovanjem u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Njemačkoj, Nizozemskoj i Belgiji.
Dogovorom će se u portfelj Aurobinda dodati oko 1.200 gotovih proizvoda i dodatnih 200 proizvoda.
Aurobindo je rekao da stečena poduzeća trenutno stvaraju gubitke; međutim, planira ih vratiti profitabilnosti. Procjenjuje se da će neto prodaja za stečena poduzeća u 2013. iznositi oko 320 milijuna eura sa stopom rasta od preko 10 posto na godišnjoj razini.
Prodaja tvrtke u Europi činila je oko 6 posto ukupnog prihoda u FG13. Zabilježio je 13 FG europsku prodaju od 329,11 milijuna kuna. Ukupni prihod za 13. financijsku godinu iznosio je 5.451,61 milijuna kuna.
Tvrtka je u drugom tromjesečju ostvarila neto dobit od 234,95 milijuna kuna, pri prodaji od 1 897,48 milijuna kuna.
Aurobindo će također sklopiti dugoročni ugovor o opskrbi s Actavisom kako bi podržao tekuće planove rasta ovih tvrtki.
Aurobindo je rekao da će financirati transakciju putem internih obračuna. Društvo je na dan 30. rujna 2013. imalo gotovinu i novčane ekvivalente u iznosu od 306,01 milijuna kuna.
Pažljivo smo pregledali poslovanje Actavisa u Europi i zaključili da bismo s našom troškovnom konkurentnošću i strukturom grupe mogli značajno kapitalizirati Actavisovu snažnu tržišnu poziciju u ovim zapadnoeuropskim zemljama, rekao je Aurobindo, izvršni direktor poslovanja s formulacijama, Arvind Vasudeva. FE