AirAsia Group razmatra ulaganje u indijsko poslovanje

U priopćenju, Bo Lingam, predsjednik (Airlines) AirAsia grupe, rekao je da su japanska i indijska poduzeća tvrtke iscrpljivala gotovinu, što je grupi nanijelo veliki financijski stres.Prema podacima Glavne uprave za civilno zrakoplovstvo (DGCA), AirAsia India poslovala je s faktorom opterećenja od 58,4 posto i imala je 6 posto udjela na domaćem tržištu zračnih putnika tijekom rujna.

Malezijska niskotarifna zračna kompanija AirAsia u utorak je nagovijestila potencijalni izlaz iz Indije, gdje upravlja zajedničkim pothvatom (JV), proračunskim prijevoznikom AirAsia India, s Tata Grupom.U priopćenju, Bo Lingam, predsjednik (Airlines) AirAsia grupe, rekao je da su japanska i indijska poduzeća tvrtke iscrpljivala gotovinu, što je grupi nanijelo veliki financijski stres.

Suzbijanje troškova i smanjenje gorenja gotovine ostaju ključni prioriteti evidentni nedavnim zatvaranjem AirAsia Japan i tekućim pregledom naših ulaganja u AirAsia India, rekao je. AirAsia Grupa je u pregovorima s Tata Sonsima o prodaji svojih 49 posto udjela u zajedničkom poduzeću. Značajno je da je prošlog mjeseca malezijski zračni prijevoznik zatvorio svoje operacije u Japanu.Prema podacima Glavne uprave za civilno zrakoplovstvo (DGCA), AirAsia India poslovala je s faktorom opterećenja od 58,4 posto i imala je 6 posto udjela na domaćem tržištu zračnih putnika tijekom rujna. Zrakoplovna kompanija je u tom razdoblju prevezla 2,4 milijuna putnika. Za usporedbu, tržišni lider IndiGo, koji je imao 57,5 ​​posto tržišnog udjela tijekom rujna, registrirao je faktor opterećenja od 65,4 posto, prevozeći 22,7 lakh putnika u mjesecu.

U tromjesečju od srpnja do rujna AirAsia India zabilježila je porast broja prevezenih putnika za 79 posto u odnosu na prethodno tromjesečje, dok je AirAsia Thailand zabilježila povećanje od 65 posto, a AirAsia Malaysia u istom razdoblju povećanje od 36 posto.

Detaljna strategija optimizacije mreže i voznog parka provedena je diljem mreže, postavljajući prave temelje za održivu i održivu budućnost. Neprestano pregledavamo našu mrežu kako bismo osigurali da letimo najpopularnijim i najunosnijim rutama. Asean je mjesto gdje su naš brend i uporište najjači i tu će biti naš neposredni fokus. Nadalje, naše niske cijene stimuliraju potražnju i rastu tržište zračnih putovanja, poput nedavnog pokretanja niza novih domaćih ruta na kojima smo vidjeli kako raste naš tržišni udio, rekao je Lingam u priopćenju.