AIIB odobrava Indiji zajam od 750 milijuna dolara za odgovor na COVID-19

Državni zajmovi AIIB-a Indiji koji su već odobreni iznose 3,06 milijardi dolara, uključujući nedavni hitni odgovor na COVID-19 od 500 milijuna dolara.

Azijska banka za ulaganje u infrastrukturu, AIIB kredit, AIIB Indija zajam, AIIB zajam za koronavirus, indian express

Trenutni zajam bit će drugi za Indiju u okviru AIIB-ovog programa za oporavak od krize COVID-19.

Azijska banka za ulaganje u infrastrukturu sa sjedištem u Pekingu odobrila je Indiji kredit od 750 milijuna dolara kako bi pomogla vladi u jačanju borbe protiv negativnog utjecaja pandemije COVID-19 na siromašna i ranjiva kućanstva.Sufinancirana s Azijskom razvojnom bankom, proračunska će podrška ići za jačanje gospodarske pomoći za tvrtke, uključujući i neformalni sektor, proširenje mreža socijalne sigurnosti za potrebite i jačanje zdravstvenih sustava zemlje, navodi se u priopćenju multilateralne agencije u srijedu.

Državni zajmovi AIIB-a Indiji koji su već odobreni iznose 3,06 milijardi dolara, uključujući nedavni hitni odgovor na COVID-19 od 500 milijuna dolara. Trenutni zajam bit će drugi za Indiju u okviru AIIB-ovog programa za oporavak od krize COVID-19. Kina je najveći dioničar AIIB -a sa 26,06 posto glasačkih prava, a slijedi Indija sa 7,62 posto glasačkih prava. Naša podrška Indiji ima za cilj osigurati ekonomsku otpornost kako bi se spriječila dugoročna šteta na proizvodnim kapacitetima, uključujući ljudski kapital, rekao je potpredsjednik AIIB-a za investicione operacije, DJ Pandian.